Рецепти
Мармалад од праски со нане Ана Ѓорова

Сладок мармалад од свежи праски со арома на нане

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(1 Килограм)

Шеќер(500 Грама)

Лимон(1/2 )

Нане лисја(10-15 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Праските измијте ги, исечете ги на парчиња и отстранете им ги семките.
  2. Ставете ги во тенџере на оган со сокот од лимон и листовите нане. Гответе 5 минути на тивок оган со непрекинато мешање и отстранувајте ја пената.
  3. Тргнете од оган и испасирајте ги праските. Добиеното пире од праски ставете го повторно на оган да се готви, додајте шеќер и мешајте непрекинато додека мармаладот не се згусне.
  4. Готовиот мармалад претурете го во загреани тегли додека е уште топол и потоа херметички затворете. Чувајте го на темно и суво место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: