Рецепти
Мармалад од праски со нане
Сладок мармалад од свежи праски со арома на нане
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Праските измијте ги, исечете ги на парчиња и отстранете им ги семките.
- Ставете ги во тенџере на оган со сокот од лимон и листовите нане. Гответе 5 минути на тивок оган со непрекинато мешање и отстранувајте ја пената.
- Тргнете од оган и испасирајте ги праските. Добиеното пире од праски ставете го повторно на оган да се готви, додајте шеќер и мешајте непрекинато додека мармаладот не се згусне.
- Готовиот мармалад претурете го во загреани тегли додека е уште топол и потоа херметички затворете. Чувајте го на темно и суво место.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во