Рецепти
Мармалад од праски со нане Ана Ѓорова

Сладок мармалад од свежи праски со арома на нане

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Праска(1 Килограм)

Шеќер(500 Грама)

Лимон(1/2 )

Нане лисја(10-15 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Праските измијте ги, исечете ги на парчиња и отстранете им ги семките.
  2. Ставете ги во тенџере на оган со сокот од лимон и листовите нане. Гответе 5 минути на тивок оган со непрекинато мешање и отстранувајте ја пената.
  3. Тргнете од оган и испасирајте ги праските. Добиеното пире од праски ставете го повторно на оган да се готви, додајте шеќер и мешајте непрекинато додека мармаладот не се згусне.
  4. Готовиот мармалад претурете го во загреани тегли додека е уште топол и потоа херметички затворете. Чувајте го на темно и суво место.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: