Рецепти
Меден колач со ореви Ана Ѓорова

Посен и вкусен колач кој брзо се подготвува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суво грозје(100 Грама)

Ореви(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Газирана вода(250 Милилитри)

Лимон(1 )

Црно чоколадо(50 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Цимет(малку )

Ванилин шеќер(1 )

Брашно(300 Грама)

Мед(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сувото грозје и 50 грама од оревите се сечкаат, а кората од лимонот и чоколадото се рендаат.
  2. Во сад се мешаат шеќерот, сувото грозје, маслото, киселата вода, ренданата кора од лимон, печивото, циметот, ванилиниот шеќер, чоколадото, 200 грама мелени ореви и брашното.
  3. Откако смесата убаво ќе се соедини, се истура во тепсија и се пече на 220 степени.
  4. Готовиот колач одозгора се премачкува со медот, а потоа се наросува со сечканите ореви и повторно се враќа во рерна да се запече уште 5 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: