Рецепти
Медитерански сендвич Ана Ристеска

Брз сендвич богат со медитерански вкусови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(2 Парчиња)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Моцарела сирење(58 Грама)

Фета сирење(28 Грама)

Спанаќ(2 Чаши)

Домат(4 Парчиња)

Црни маслинки(2 Супени лажици)

Црвен кромид(1 Супена лажица)

Свеж босилек(2 Кафена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(1/4 Кафена лажица)

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Загрејте го маслиното масло, додајте го лукот и спанаќот и гответе околу 30 секунди. Тргнете го од оган, додајте го босилокот и оставете го на страна.
  2. На едната кришка ставете ја моцарелата и фета сирењето, потоа наредете ги доматите, спанаќот, маслинки и кромид и покријте со другата кришка.
  3. Повторно загрејте маслиново масло и ставете го сендвичот да се пропржи прво од едната страна 3-4 минути, а потоа и од другата. Послужете веднаш.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: