Рецепти
Мека и лесна торта Ана Ѓорова

Оваа торта можете да ја декорирате и со свежо овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Слатка павлака(210 Милилитри)

Шеќер(120 Грама)

Брашно(140 Грама)

Ванилин шеќер(1 Грам)

Прашок за печиво(1 Грам)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 °C.
  2. Во сад измешајте ги јајцата, шеќерот и ванилиниот шеќер со електричен миксер сè додека смесата стане бела и порасне.
  3. Во така измешаната смеса, додајте го брашното и печивото и лесно мешајте додека смесата не се соедини. Додајте ја нематената слатка павлака и измешајте.
  4. Премачкајте ја тавата во која ќе печете со путер и претурете ја смесата.
  5. Печете 30 минути. Откога ќе ја извадите тортата, посипете ја во шеќер во прав и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: