Рецепти
Мексиканска паста со пилешко месо Ана Ѓорова

Погодна идеја за вечера за Вас и најблиските со совршениот спој на зеленчук, паста и месо зачинето на мексикански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(500 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Чили во прав(1 Супена лажица)

Сол(0.5 Супена лажица)

Црвена бабура(2 )

Чили пиперка(2 )

Фетучини(130 Грама)

Хопла(2/3 Чаши)

Млеко(2/3 Чаши)

Чедар сирење(1 Чаша)

Моцарела сирење(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт потребни се помалку од 50 минути

  1. Исечкајте ги пилешките гради на ситни парчиња и ставете ги да се пржат заедно со половина супена лажица ким, сол и половина супена лажица чили во прав. Испржете го убаво месото неколку минути на силен оган.
  2. Извадете го пилешкото од садот и ставете го настрана. Во истата тава додајте ги исечканите бабури и чили пиперките, гответе неколку минути додека да омекнат, па вратете го пилешкото во тавата за пржење.
  3. Во меѓувреме ставете ја пастата (предлог: фетучини) да се вари според упатството на пакувањето.
  4. Откако ќе се свари, додајте ја во тавата за пржење заедно со месото и зеленчукот.
  5. Потоа, додајте ја хоплата и млекото да се сварат. Кога смесата ќе зоврие, додајте го чедар сирењето и моцарелата и мешајте додека смесата не се соедини. Додајте ги останатите зачини (чили во прав, ким и сол) по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: