Рецепти
Мексиканска паста со пилешко месо Ана Ѓорова

Погодна идеја за вечера за Вас и најблиските со совршениот спој на зеленчук, паста и месо зачинето на мексикански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(500 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Чили во прав(1 Супена лажица)

Сол(0.5 Супена лажица)

Црвена бабура(2 )

Чили пиперка(2 )

Фетучини(130 Грама)

Хопла(2/3 Чаши)

Млеко(2/3 Чаши)

Чедар сирење(1 Чаша)

Моцарела сирење(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт потребни се помалку од 50 минути

  1. Исечкајте ги пилешките гради на ситни парчиња и ставете ги да се пржат заедно со половина супена лажица ким, сол и половина супена лажица чили во прав. Испржете го убаво месото неколку минути на силен оган.
  2. Извадете го пилешкото од садот и ставете го настрана. Во истата тава додајте ги исечканите бабури и чили пиперките, гответе неколку минути додека да омекнат, па вратете го пилешкото во тавата за пржење.
  3. Во меѓувреме ставете ја пастата (предлог: фетучини) да се вари според упатството на пакувањето.
  4. Откако ќе се свари, додајте ја во тавата за пржење заедно со месото и зеленчукот.
  5. Потоа, додајте ја хоплата и млекото да се сварат. Кога смесата ќе зоврие, додајте го чедар сирењето и моцарелата и мешајте додека смесата не се соедини. Додајте ги останатите зачини (чили во прав, ким и сол) по желба.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: