Рецепти
Мексиканска паста со пилешко месо
Погодна идеја за вечера за Вас и најблиските со совршениот спој на зеленчук, паста и месо зачинето на мексикански начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Пилешки гради(500 Грама)
Ким(1 Супена лажица)
Чили во прав(1 Супена лажица)
Сол(0.5 Супена лажица)
Црвена бабура(2 )
Чили пиперка(2 )
Фетучини(130 Грама)
Хопла(2/3 Чаши)
Млеко(2/3 Чаши)
Чедар сирење(1 Чаша)
Моцарела сирење(1 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт потребни се помалку од 50 минути
- Исечкајте ги пилешките гради на ситни парчиња и ставете ги да се пржат заедно со половина супена лажица ким, сол и половина супена лажица чили во прав. Испржете го убаво месото неколку минути на силен оган.
- Извадете го пилешкото од садот и ставете го настрана. Во истата тава додајте ги исечканите бабури и чили пиперките, гответе неколку минути додека да омекнат, па вратете го пилешкото во тавата за пржење.
- Во меѓувреме ставете ја пастата (предлог: фетучини) да се вари според упатството на пакувањето.
- Откако ќе се свари, додајте ја во тавата за пржење заедно со месото и зеленчукот.
- Потоа, додајте ја хоплата и млекото да се сварат. Кога смесата ќе зоврие, додајте го чедар сирењето и моцарелата и мешајте додека смесата не се соедини. Додајте ги останатите зачини (чили во прав, ким и сол) по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во