Рецепти
Мексиканска паста со пилешко месо Ана Ѓорова

Погодна идеја за вечера за Вас и најблиските со совршениот спој на зеленчук, паста и месо зачинето на мексикански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(500 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Чили во прав(1 Супена лажица)

Сол(0.5 Супена лажица)

Црвена бабура(2 )

Чили пиперка(2 )

Фетучини(130 Грама)

Хопла(2/3 Чаши)

Млеко(2/3 Чаши)

Чедар сирење(1 Чаша)

Моцарела сирење(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт потребни се помалку од 50 минути

  1. Исечкајте ги пилешките гради на ситни парчиња и ставете ги да се пржат заедно со половина супена лажица ким, сол и половина супена лажица чили во прав. Испржете го убаво месото неколку минути на силен оган.
  2. Извадете го пилешкото од садот и ставете го настрана. Во истата тава додајте ги исечканите бабури и чили пиперките, гответе неколку минути додека да омекнат, па вратете го пилешкото во тавата за пржење.
  3. Во меѓувреме ставете ја пастата (предлог: фетучини) да се вари според упатството на пакувањето.
  4. Откако ќе се свари, додајте ја во тавата за пржење заедно со месото и зеленчукот.
  5. Потоа, додајте ја хоплата и млекото да се сварат. Кога смесата ќе зоврие, додајте го чедар сирењето и моцарелата и мешајте додека смесата не се соедини. Додајте ги останатите зачини (чили во прав, ким и сол) по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: