Рецепти
Мексикански крофни Ана Ѓорова

Сочни крофни на мексикански начин кои совршено одат во комбинација со чоколадо и кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Чаша)

Несолен путер(4 Супени лажици)

Кафеав шеќер(2 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Брашно(1 Чаша)

Јајце(4-5 )

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Шеќер(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во средна тава ставете 1 чаша вода, путер, кафеав шеќер, ванила и сол. Гответе со постојано мешање на умерена температура додека смесата не почне да зоврива, а потоа додајте го брашното и измешајте брзо со метална жица додека смесата не се соедини и додека нема грутки.
  2. Тргнете од оган и ставете ги јајцата. Замесете добро тесто и со лажица земете дел и пржете го во длабок сад со повеќе масло (до 3 см) . Повторете ја постапката со останатите крофни додека не станат темнокафени.
  3. Измешајте ги шеќерот и циметот и наросете врз готовите крофни, па послужете ги топли.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: