Рецепти
Мексикански начос Ана Ѓорова

Традиционално мексиканско јадење со пченка, фета сирење и вкусен сос од мајонез и павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(2 Супени лажици)

Пченка(2 )

Мајонез(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Млеко(1 Чаша)

Рендан кашкавал(220 Грама)

Тортиља чипс(350 Грама)

Фета сирење(150 Грама)

Павлака(2 Супени лажици)

Коријандер(5-6 Гранчиња)

Зелен лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тава за пржење стопете го путерот, ставете ги зрната од едната пченка и промешајте, а потоа додајте мајонез.
  2. Додајте го пченкарниот скроб, млекото и кашкавалот. Промешајте и гответе на умерена температура додека се растопи кашкавалот.
  3. На чинија за сервирање убаво распоредете го чипсот, ставете од топениот кашкавал, зрната од другата пченка, павлака, парчиња фета сирење, исечкан коријандер и сок од свеж зелен лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: