Рецепти
Мексикански веге зеленчук Ана Ристеска

Прекрасна вечера и брз рецепт за ненајавени гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(4 )

Масло(4 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Црвена пиперка(2 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Моцарела сирење(50 Грама)

Авокадо(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Загрејте го маслото во тавата за пржење, додајте ги коцките компири и пржете додека не добијат светло златна кора.
  2. Во посебен сад сечкате моцарела, црвена пиперка, кромид на коцки и магдонос и во нив додавате црвен пипер, лук, чили, бибер и сол и ги мешате убаво сите состојки.
  3. Во компирите ги додавате сите останати состојки и продолжувате да пржите уште 3-4 минути.
  4. На садот за јадење ставете оризов бисквит и пржен зеленчук, а потоа декорирајте со парчиња свежо авокадо.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: