Рецепти
Минестроне италијанска супа Ана Ѓорова

Оваа супа вообичаено се подготвува од сезонски зеленчук, но може да употребите зеленчук по Ваш вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(100 Грама)

Компир(3 )

Тиквичка(2 )

Домат(2 )

Целер(1 )

Зелена пиперка(1 )

Црвен кромид(2 Главици)

Лук(2 Чешниња)

Маргарин(3 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. На маргарин динстајте го ситно исечканиот кромид, лук и излупениот и исечкан домат.
  2. Кога сето тоа убаво ќе се провари, додајте исечкан целер на коцки, исечкана пиперка на должина и зачин. Додајте вода и варете ги.
  3. Компирот и тиквичката исечкајте ги на коцки и додајте ги во супата.
  4. Кога ќе омекне зеленчукот, додајте ги тестенините и варете уште 20 минути.
  5. Супата посолете ја и ставете бибер, промешајте и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: