Рецепти
Минестроне италијанска супа Ана Ѓорова

Оваа супа вообичаено се подготвува од сезонски зеленчук, но може да употребите зеленчук по Ваш вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(100 Грама)

Компир(3 )

Тиквичка(2 )

Домат(2 )

Целер(1 )

Зелена пиперка(1 )

Црвен кромид(2 Главици)

Лук(2 Чешниња)

Маргарин(3 Супени лажици)

Вегета(1 Кафена лажица)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. На маргарин динстајте го ситно исечканиот кромид, лук и излупениот и исечкан домат.
  2. Кога сето тоа убаво ќе се провари, додајте исечкан целер на коцки, исечкана пиперка на должина и зачин. Додајте вода и варете ги.
  3. Компирот и тиквичката исечкајте ги на коцки и додајте ги во супата.
  4. Кога ќе омекне зеленчукот, додајте ги тестенините и варете уште 20 минути.
  5. Супата посолете ја и ставете бибер, промешајте и послужете.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: