Рецепти
Минестроне италијанска супа
Оваа супа вообичаено се подготвува од сезонски зеленчук, но може да употребите зеленчук по Ваш вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тестенини(100 Грама)
Компир(3 )
Тиквичка(2 )
Домат(2 )
Целер(1 )
Зелена пиперка(1 )
Црвен кромид(2 Главици)
Лук(2 Чешниња)
Маргарин(3 Супени лажици)
Вегета(1 Кафена лажица)
Хималајска сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- На маргарин динстајте го ситно исечканиот кромид, лук и излупениот и исечкан домат.
- Кога сето тоа убаво ќе се провари, додајте исечкан целер на коцки, исечкана пиперка на должина и зачин. Додајте вода и варете ги.
- Компирот и тиквичката исечкајте ги на коцки и додајте ги во супата.
- Кога ќе омекне зеленчукот, додајте ги тестенините и варете уште 20 минути.
- Супата посолете ја и ставете бибер, промешајте и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во