Рецепти
Мињон коцки Ана Ристеска

Многу лесни а неодоливо вкусни мињон коцки со чоколадо и суво овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелени ореви(150 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Белка од јајце(1 )

Џем од кајсии(1 Супена лажица)

Суво грозје(50 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Шеќер во прав(200 Грама)

Рум(2 Супени лажици)

Суви кајсии

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ги матиме издробените ореви, мелените ореви, ренданата чоколада (100 гр), шеќерот во прав, сувото грозје, џемот од кајсии, румот и една белка.
  2. Содржината од садот за матење ја префрламе врз тава за печење превртена наопаку.
  3. Преостанатата чоколада (100 гр) ја кршиме на парчиња и ја топиме на пареа.
  4. Додаваме масло за јадење за чоколадата да добие сјај.
  5. Со растопената чоколада го преливаме колачот.
  6. Мињон колачот го сечеме на коцки.
  7. Врз секоја мињон коцка ставаме парче сува кајсија.
  8. Неколку мињон коцки ставаме на чинијата за послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: