Рецепти
Модри патлиџани со домат (посно) Ана Ристеска

Посен вегетаријански рецепт како интересна идеја за предјадење или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Зелена пиперка(3 )

Домат(500 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Масло(5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Модрите патлиџани се сечат на половини или на четвртини и се оставаат да отстојат.
  2. Во меѓувреме исечете ги благите пиперки на ситни парчиња, а доматите се излупете ги и исечете ги исто така на ситно и потоа посолете по желба (оставете 1 домат и исечете го на кругови за декорација на крај).
  3. Модрите патлиџани се пропржуваат во тава на врело масло од двете страни по малку колку да омекнат.
  4. Потоа се вадат и во иститот зејтин се пропржуваат доматите со пиперките.
  5. Во намрсен сад за печење со масло, ставете ред модри патлиџани и посипете го со смесата од доматите и пиперките и на крај одозгора ставете крукчиња домат.
  6. Се пече на умерена температура околу 20тина минути и кога ќе ги извадите од рерна, по желба наросете ситно сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: