Рецепти
Морска риба со домати и маслинки Ана Ристеска

Едноставен рецепт кој може да го на направите со која риба сакате, а Вашите најмили со сигурност ќе го обожаваат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(4 )

Шери домати(300 Грама)

Лимон(1 )

Црни маслинки(15 )

Каперси(2 Супени лажици)

Свеж магдонос(1 Кафена лажица)

Свежо оригано(1 Кафена лажица)

Свежа мајчина душица(1 Кафена лажица)

Масло(2 Супени лажици)

Бело вино(1/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Измијте и исчистете ја рибата, зачинете ја со сол и бибер и ставете ја на тепсија за печење.
  3. Околу неа наредете ги доматите, маслинките без семки, парчиња лимон, каперсите и зачините.
  4. Поросете со масло за готвење и вино и ставете ја рибата да се пече 30 минути.
  5. Кога ќе биде готова, извадете ја, попрскајте ја со уште малку масло и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: