Рецепти
Морска риба со домати и маслинки Ана Ристеска

Едноставен рецепт кој може да го на направите со која риба сакате, а Вашите најмили со сигурност ќе го обожаваат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(4 )

Шери домати(300 Грама)

Лимон(1 )

Црни маслинки(15 )

Каперси(2 Супени лажици)

Свеж магдонос(1 Кафена лажица)

Свежо оригано(1 Кафена лажица)

Свежа мајчина душица(1 Кафена лажица)

Масло(2 Супени лажици)

Бело вино(1/4 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Измијте и исчистете ја рибата, зачинете ја со сол и бибер и ставете ја на тепсија за печење.
  3. Околу неа наредете ги доматите, маслинките без семки, парчиња лимон, каперсите и зачините.
  4. Поросете со масло за готвење и вино и ставете ја рибата да се пече 30 минути.
  5. Кога ќе биде готова, извадете ја, попрскајте ја со уште малку масло и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: