Рецепти
Мусака од штавеј и ориз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тава на оган на загреано масло се ставаат ситно сечканите млад кромид и млад лук да се пржат. Потоа се додаваат исечканите штавеј и магдонос да се пропржат.
  2. Во тава за печење на дното се става половина од штавејот, потоа се додава оризот и на крај остатокот од штавејот.
  3. Во длабок сад на оган се ставаат 500 мл вода, се става коцката да се растопи, а потоа растопената пилешка коцка се додава во тавата со штавеј.
  4. Тавата се става во загреана рерна на 180 степени и се пече околу 20 минути.
  5. Јајцата и киселото млеко се матат и се додава брашно. Кога мусаката ќе биде готова, се прелива со јајцата, па се враќа во тавата да се допече.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: