Рецепти
Мусака од штавеј и ориз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тава на оган на загреано масло се ставаат ситно сечканите млад кромид и млад лук да се пржат. Потоа се додаваат исечканите штавеј и магдонос да се пропржат.
  2. Во тава за печење на дното се става половина од штавејот, потоа се додава оризот и на крај остатокот од штавејот.
  3. Во длабок сад на оган се ставаат 500 мл вода, се става коцката да се растопи, а потоа растопената пилешка коцка се додава во тавата со штавеј.
  4. Тавата се става во загреана рерна на 180 степени и се пече околу 20 минути.
  5. Јајцата и киселото млеко се матат и се додава брашно. Кога мусаката ќе биде готова, се прелива со јајцата, па се враќа во тавата да се допече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: