Рецепти
Мусака од штавеј и ориз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тава на оган на загреано масло се ставаат ситно сечканите млад кромид и млад лук да се пржат. Потоа се додаваат исечканите штавеј и магдонос да се пропржат.
  2. Во тава за печење на дното се става половина од штавејот, потоа се додава оризот и на крај остатокот од штавејот.
  3. Во длабок сад на оган се ставаат 500 мл вода, се става коцката да се растопи, а потоа растопената пилешка коцка се додава во тавата со штавеј.
  4. Тавата се става во загреана рерна на 180 степени и се пече околу 20 минути.
  5. Јајцата и киселото млеко се матат и се додава брашно. Кога мусаката ќе биде готова, се прелива со јајцата, па се враќа во тавата да се допече.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: