Рецепти
Мусака од штавеј и ориз Ана Ѓорова

Вкусен ручек од зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тава на оган на загреано масло се ставаат ситно сечканите млад кромид и млад лук да се пржат. Потоа се додаваат исечканите штавеј и магдонос да се пропржат.
  2. Во тава за печење на дното се става половина од штавејот, потоа се додава оризот и на крај остатокот од штавејот.
  3. Во длабок сад на оган се ставаат 500 мл вода, се става коцката да се растопи, а потоа растопената пилешка коцка се додава во тавата со штавеј.
  4. Тавата се става во загреана рерна на 180 степени и се пече околу 20 минути.
  5. Јајцата и киселото млеко се матат и се додава брашно. Кога мусаката ќе биде готова, се прелива со јајцата, па се враќа во тавата да се допече.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: