Рецепти
Мусака од тиквички со кашкавал
Познатата мусака со компири сега на нов начин со тиквички
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(1 Килограм)
Маргарин(100 Грама)
Брашно(2 Супени лажици)
Јајце(3 )
Млеко(1/2 Литар)
Рендан кашкавал(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Тиквичките се лупат, се мијат и се сечкаат на коцкички. Се посолуваат, се посипуваат со брашно и добро се промешуваат.
- Во огноотпорен сад се загрева маргарин, се додаваат тиквичките, се мешаат, се ставаат (во претходно загреана) рерна и се печат околу 15 минути.
- Мусаката се вади од рерна, се посипува со рендан кашкавал и се прелива со јајца матени со млеко.
- Се посолува течноста.
- Се враќа мусаката во рерна да се допече додека не добие убава црвеникава коричка. Се служи топла
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во