Рецепти
Мусака од тиквички со кашкавал Ана Ристеска

Познатата мусака со компири сега на нов начин со тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Маргарин(100 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(3 )

Млеко(1/2 Литар)

Рендан кашкавал(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Тиквичките се лупат, се мијат и се сечкаат на коцкички. Се посолуваат, се посипуваат со брашно и добро се промешуваат.
  2. Во огноотпорен сад се загрева маргарин, се додаваат тиквичките, се мешаат, се ставаат (во претходно загреана) рерна и се печат околу 15 минути.
  3. Мусаката се вади од рерна, се посипува со рендан кашкавал и се прелива со јајца матени со млеко.
  4. Се посолува течноста.
  5. Се враќа мусаката во рерна да се допече додека не добие убава црвеникава коричка. Се служи топла
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: