Рецепти
Мусака од тиквички со кашкавал Ана Ристеска

Познатата мусака со компири сега на нов начин со тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Маргарин(100 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Јајце(3 )

Млеко(1/2 Литар)

Рендан кашкавал(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Тиквичките се лупат, се мијат и се сечкаат на коцкички. Се посолуваат, се посипуваат со брашно и добро се промешуваат.
  2. Во огноотпорен сад се загрева маргарин, се додаваат тиквичките, се мешаат, се ставаат (во претходно загреана) рерна и се печат околу 15 минути.
  3. Мусаката се вади од рерна, се посипува со рендан кашкавал и се прелива со јајца матени со млеко.
  4. Се посолува течноста.
  5. Се враќа мусаката во рерна да се допече додека не добие убава црвеникава коричка. Се служи топла
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: