Рецепти
Начос со мелено месо Ана Ѓорова

Вкусно, мексиканско јадење од печен тортиља чипс со мелено месо и кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Меленото месо го пропржуваме со претходно исечканиот кромид, додаваме малку сол и масло.
  2. Во земјен сад најпрво го редиме чипсот, па го ставаме меленото месо, печурките, кашкавалот сечкан на парчиња, пиперките во кругови, рузмарин и босилек.
  3. Пак редиме од чипсот и постапката ја повторуваме за на крај да завршиме со чипс.
  4. Одозгора врз целата смеса рендаме кашкавал и ја преливаме павлаката која претходно сме ја изматиле со малку вода, па печеме додека се растопи кашкавалот и јадењето добие убава боја.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: