Рецепти
Начос со мелено месо
Вкусно, мексиканско јадење од печен тортиља чипс со мелено месо и кашкавал
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Мексиканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тортиља чипс(300 Грама)
Мешано мелено месо(500 Грама)
Кашкавал(250 Грама)
Чили пиперка(по желба )
Свежи шампињони(7-8 )
Павлака(250 Грама)
Кромид(1 Главица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Меленото месо го пропржуваме со претходно исечканиот кромид, додаваме малку сол и масло.
- Во земјен сад најпрво го редиме чипсот, па го ставаме меленото месо, печурките, кашкавалот сечкан на парчиња, пиперките во кругови, рузмарин и босилек.
- Пак редиме од чипсот и постапката ја повторуваме за на крај да завршиме со чипс.
- Одозгора врз целата смеса рендаме кашкавал и ја преливаме павлаката која претходно сме ја изматиле со малку вода, па печеме додека се растопи кашкавалот и јадењето добие убава боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во