Рецепти
Најлесно тесто на светот Ана Ристеска

Полски колач кој можете да го подготвите со кое било овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 85 минути

  1. Сите состојки треба да бидат на собна температура.
  2. Прво се делат белките од жолчките.
  3. Белките се матат со миксер додека не станат пенасти.
  4. На крај се додава шеќерот лажица по лажица и постојано се мати со миксер.
  5. Смесата од белките треба да биде густа и мазна.
  6. Потоа се додават жолчките една по една и се продолжува со матење додека смесата не се соедини.
  7. Постепено се додава масло или путер.
  8. Се додава екстракт од ванила.
  9. Во смесара се додава брашното со прашокот за пециво и нежно се меша со дрвена лажица за да се поврзе тестото.
  10. Тавата со пречник 23 cm се обложува со хартија за печење.
  11. На хартијата се става тестото.
  12. Одозгора се става овошје.
  13. Еден дел од овошјето треба да биде во смесата.
  14. Се пече на 175 степени 1 час.
  15. Оладеното тесто се посипува со шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: