Рецепти
Намаз од сардини и црни маслинки Ана Ѓорова

Вкусен намаз што одлично оди како предјадење со брускети, сендвичи и потпечени лепчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Излупете ги маслинките, исцедете ги филетите сардини од конзервата со масло, измешајте ги каперсите и ставете сè заедно во блендер за да добиете хомогена смеса.
  2. Смесата ставете ја во сад, ставете доволно масло за да го разредите намазот и мешајте со дрвена лажица.
  3. Потоа додајте го сокот од лимон и зачинете со мелен бибер. Сосот е доста ароматичен и зачинет, така што нема потреба од додавање сол.
  4. Сосот може да се чува во фрижидер 8-10 дена, ставете го во чиста тегла со капак.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: