Рецепти
Намаз од туна Ана Ѓорова

Вкусен намаз од туна и сардини кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(350 Грама)

Кравјо сирење(150 Грама)

Урда(100 Грама)

Сардини во конзерва(4 филети )

Зелени маслинки(1 лажица исечкани )

Масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Оцет(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Урдата и маслинките ставете ги во миксер, додајте ги исцедената туна, филетите од сардина, лимоновиот сок, малку оцет и сирењето. Додајте сол, бибер и матете неколку минути додавајќи им масло.
  2. Намазот сипете го во чинии, покријте ги со фолија и чувајте ги во фрижидер.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: