Рецепти
Намаз од туна Ана Ѓорова

Вкусен намаз од туна и сардини кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(350 Грама)

Кравјо сирење(150 Грама)

Урда(100 Грама)

Сардини во конзерва(4 филети )

Зелени маслинки(1 лажица исечкани )

Масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Оцет(малку )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 минути

  1. Урдата и маслинките ставете ги во миксер, додајте ги исцедената туна, филетите од сардина, лимоновиот сок, малку оцет и сирењето. Додајте сол, бибер и матете неколку минути додавајќи им масло.
  2. Намазот сипете го во чинии, покријте ги со фолија и чувајте ги во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: