Рецепти
Намаз од урда, грав и лук
Одлично оди со свеж зеленчук како моркови и целер или со крцкав леб и крекери
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Урда(200 Грама)
Свеж сок од лимон(1-2 Супени лажици)
Рузмарин(1/2 Кафена лажица)
Грав во конзерва(400 Грама)
Лук(1 Чешне)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1/2 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Изблендирајте ги урдата, сокот од лимон, ситно сечканиот рузмарин, исцедениот грав од конзерва, сечканиот лук, сол и бибер во блендер додека добиете хомоген крем. Додајте зачини по вкус и оставете да отстои 30 минути.
- Потоа ставете го намазот во сад за послужување и полијте го со маслиново масло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во