Рецепти
Намаз од урда, грав и лук Ана Ѓорова

Одлично оди со свеж зеленчук како моркови и целер или со крцкав леб и крекери

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(200 Грама)

Свеж сок од лимон(1-2 Супени лажици)

Рузмарин(1/2 Кафена лажица)

Грав во конзерва(400 Грама)

Лук(1 Чешне)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Маслиново масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Изблендирајте ги урдата, сокот од лимон, ситно сечканиот рузмарин, исцедениот грав од конзерва, сечканиот лук, сол и бибер во блендер додека добиете хомоген крем. Додајте зачини по вкус и оставете да отстои 30 минути.
  2. Потоа ставете го намазот во сад за послужување и полијте го со маслиново масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: