Рецепти
Намаз со рен Ана Ѓорова

Намазот послужете го со погачки од сирење и месо или со уштипци

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Младо кравјо сирење(1 Чаша)

Рен(1 корен )

Јајце(1 )

Масло(2 Кафени лажици)

Бибер

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Коренот од рен излупете го и ситно изрендајте го.
  2. Јајцето сварете го и исечкајте го на ситни коцкички.
  3. Јајцето и ренот измешајте ги со кравјото сирење кое претходно го испасиравте со две кафени лажици масло.
  4. Намазот посолете го и додајте бибер по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: