Рецепти
Нескафе бомбици
За љубителите на аромата на кафе
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вода(1 Чаша)
Нескафе(3 Кафени лажици)
Шеќер(200 Грама)
Маргарин(1/2 коцка )
Мелени лешници(100 Грама)
Пишкоти(мелени 130 грама )
Ванилин шеќер(1 )
Црно чоколадо(2 )
Масло(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Водата, шеќерот и нескафето ставете ги во тенџере на оган да се растопат. Потоа се додава маргаринот и се меша и тој да се растопи.
- Потоа се додаваат лешниците, пишкотите, ванилата и 100 г чоколадо.
- Се меша повторно да се растопи чоколадото и да се соедини смесата, па се остава да се излади.
- Потоа се прават бомбици и се посипуваат со глазура од топено чоколадо со 1 лажица масло.
- Се редат на фолија и се оставаат во фрижидер да се стврднат околу 2 часа пред послужување.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во