Рецепти
Нескафе бомбици Ана Ѓорова

За љубителите на аромата на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Чаша)

Нескафе(3 Кафени лажици)

Шеќер(200 Грама)

Маргарин(1/2 коцка )

Мелени лешници(100 Грама)

Пишкоти(мелени 130 грама )

Ванилин шеќер(1 )

Црно чоколадо(2 )

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Водата, шеќерот и нескафето ставете ги во тенџере на оган да се растопат. Потоа се додава маргаринот и се меша и тој да се растопи.
  2. Потоа се додаваат лешниците, пишкотите, ванилата и 100 г чоколадо.
  3. Се меша повторно да се растопи чоколадото и да се соедини смесата, па се остава да се излади.
  4. Потоа се прават бомбици и се посипуваат со глазура од топено чоколадо со 1 лажица масло.
  5. Се редат на фолија и се оставаат во фрижидер да се стврднат околу 2 часа пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: