Рецепти
Нескафе бомбици Ана Ѓорова

За љубителите на аромата на кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Чаша)

Нескафе(3 Кафени лажици)

Шеќер(200 Грама)

Маргарин(1/2 коцка )

Мелени лешници(100 Грама)

Пишкоти(мелени 130 грама )

Ванилин шеќер(1 )

Црно чоколадо(2 )

Масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Водата, шеќерот и нескафето ставете ги во тенџере на оган да се растопат. Потоа се додава маргаринот и се меша и тој да се растопи.
  2. Потоа се додаваат лешниците, пишкотите, ванилата и 100 г чоколадо.
  3. Се меша повторно да се растопи чоколадото и да се соедини смесата, па се остава да се излади.
  4. Потоа се прават бомбици и се посипуваат со глазура од топено чоколадо со 1 лажица масло.
  5. Се редат на фолија и се оставаат во фрижидер да се стврднат околу 2 часа пред послужување.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: