Рецепти
Новогодишни елки Kaskarevska

Лесни и декоративни новогодишни елки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(500 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Јајце(1 )

Портокал(1 )

Шеќер во прав(100 Грама)

Бело чоколадо(200 Грама)

Шлаг крем ванила(2 Пакувања)

Млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Прво се мелат бискивитите или за полесно ќе ги искршиме и потоа се ренда чоколадото.
  2. Се топи маргаринот со шеќерот и се додава во мелените бисквити или искршените бисквити.
  3. Се додава ренданата чоколада, сокот од портокал, мелените ореви и изматеното јајце.
  4. Целата смеса се меша убаво се додека не се соединат сите состојки заедно
  5. Откако смесата ќе биде готова, се зема дел од смесата и се сука со раце да се формираат конусите
  6. Постапката се повторува се додека имаме смеса.
  7. Откако конусите ќе ги формираме потоа следува филување со шприц и декорирање.
  8. Во сад ги истураме двете ќеси шлаг и млекото и се мати се додека не се добие густа смеса. Се додава и зелена прехрамбена боја по желба.
  9. Се полни шприцот со шлаг и се почнува со декорирање на елките.
  10. Се украсуваат по желба со топчиња или некои зрнца.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: