Рецепти
Новогодишни елки Kaskarevska

Лесни и декоративни новогодишни елки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(500 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Јајце(1 )

Портокал(1 )

Шеќер во прав(100 Грама)

Бело чоколадо(200 Грама)

Шлаг крем ванила(2 Пакувања)

Млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Прво се мелат бискивитите или за полесно ќе ги искршиме и потоа се ренда чоколадото.
  2. Се топи маргаринот со шеќерот и се додава во мелените бисквити или искршените бисквити.
  3. Се додава ренданата чоколада, сокот од портокал, мелените ореви и изматеното јајце.
  4. Целата смеса се меша убаво се додека не се соединат сите состојки заедно
  5. Откако смесата ќе биде готова, се зема дел од смесата и се сука со раце да се формираат конусите
  6. Постапката се повторува се додека имаме смеса.
  7. Откако конусите ќе ги формираме потоа следува филување со шприц и декорирање.
  8. Во сад ги истураме двете ќеси шлаг и млекото и се мати се додека не се добие густа смеса. Се додава и зелена прехрамбена боја по желба.
  9. Се полни шприцот со шлаг и се почнува со декорирање на елките.
  10. Се украсуваат по желба со топчиња или некои зрнца.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: