Рецепти
Новогодишни елки Kaskarevska

Лесни и декоративни новогодишни елки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(500 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Јајце(1 )

Портокал(1 )

Шеќер во прав(100 Грама)

Бело чоколадо(200 Грама)

Шлаг крем ванила(2 Пакувања)

Млеко(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Прво се мелат бискивитите или за полесно ќе ги искршиме и потоа се ренда чоколадото.
  2. Се топи маргаринот со шеќерот и се додава во мелените бисквити или искршените бисквити.
  3. Се додава ренданата чоколада, сокот од портокал, мелените ореви и изматеното јајце.
  4. Целата смеса се меша убаво се додека не се соединат сите состојки заедно
  5. Откако смесата ќе биде готова, се зема дел од смесата и се сука со раце да се формираат конусите
  6. Постапката се повторува се додека имаме смеса.
  7. Откако конусите ќе ги формираме потоа следува филување со шприц и декорирање.
  8. Во сад ги истураме двете ќеси шлаг и млекото и се мати се додека не се добие густа смеса. Се додава и зелена прехрамбена боја по желба.
  9. Се полни шприцот со шлаг и се почнува со декорирање на елките.
  10. Се украсуваат по желба со топчиња или некои зрнца.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: