Рецепти
Нутела бомбици Ана Ристеска

Чоколадни бомбици од само 3 состојки, затоа што понекогаш чоколадо е сè што ни е потребно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нутела крем(5 Супени лажици)

Орео колачиња(20 )

Црно чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Орео колачињата и нутелата ставете ги во блендер и убаво изблендирајте ги.
  2. Ставете ја смесата 15 минути во фрижидер за да се стврдне и потоа почнете да формирате топчиња. 1 кафена лажица нека ви биде количината на топчињата.
  3. Стопете го чоколадото на пареа или во микробранова печка со повремено мешање.
  4. Прелијте ги бомбиците со чоколадото, декорирајте ги со чоколадни или декоративни трошки и ставете ги во фрижидер за чоколадото да се зацврсти.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: