Рецепти
Нутела бомбици Ана Ристеска

Чоколадни бомбици од само 3 состојки, затоа што понекогаш чоколадо е сè што ни е потребно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нутела крем(5 Супени лажици)

Орео колачиња(20 )

Црно чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Орео колачињата и нутелата ставете ги во блендер и убаво изблендирајте ги.
  2. Ставете ја смесата 15 минути во фрижидер за да се стврдне и потоа почнете да формирате топчиња. 1 кафена лажица нека ви биде количината на топчињата.
  3. Стопете го чоколадото на пареа или во микробранова печка со повремено мешање.
  4. Прелијте ги бомбиците со чоколадото, декорирајте ги со чоколадни или декоративни трошки и ставете ги во фрижидер за чоколадото да се зацврсти.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: