Рецепти
Нутела бомбици Ана Ристеска

Чоколадни бомбици од само 3 состојки, затоа што понекогаш чоколадо е сè што ни е потребно!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нутела крем(5 Супени лажици)

Орео колачиња(20 )

Црно чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Орео колачињата и нутелата ставете ги во блендер и убаво изблендирајте ги.
  2. Ставете ја смесата 15 минути во фрижидер за да се стврдне и потоа почнете да формирате топчиња. 1 кафена лажица нека ви биде количината на топчињата.
  3. Стопете го чоколадото на пареа или во микробранова печка со повремено мешање.
  4. Прелијте ги бомбиците со чоколадото, декорирајте ги со чоколадни или декоративни трошки и ставете ги во фрижидер за чоколадото да се зацврсти.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: