Рецепти
Нутела кох Ана Ристеска

Веќе познатиот десерт кох со мал твист на нутела крем за поголемо уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 (за тесто) )

Шеќер(6 Супени лажица (за тесто) + 6 (за фил) )

Гриз(7 Супени лажици (за тесто) )

Брашно(3 Супени лажици (за тесто) )

Какао(2 Супени лажици (за тесто) )

Нутела крем(200 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Шлаг крем ванила(100 Грама)

Млеко(750 Милилитри)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Јајцата се матат со шеќерот и се додаваат преостанатите состојки. Се пече пандишпан.
  2. Чоколадото се топи на пареа, се додаваат еурокремот и оревите. Со овој фил се премачкува тортата и се остава 15 минути.
  3. Потоа се полева со 750 милилитри ладно млеко, засладено со 6 лажици ванилин шеќер и со ванилин шеќер.
  4. Шлагот се мати со млеко, потоа со него се премачкува целата торта, па се тапка со нож за да се добие нерамна површина.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: