Рецепти
Обланда со бисквити Ана Ѓорова

Едноставен и непечен десерт со бисквити и кафе и со фил од чоколадо што е одличен за гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(3 листови )

Бисквити(400 Грама)

Варено кафе(200 Милилитри)

Јајце(5 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во подлабок сад ставете ги јајцата и шеќерот и матете ги со жица за матење на пареа. Додајте го чоколадото и матете додека да се растопи.
  2. Во друг сад со миксер изматете го маргаринот и додајте го во изладената смеса. Измешајте со дрвена лажица.
  3. Земете еден лист обланда, премачкајте ја со филот, така што обландата ќе биде со помазната страна одоздола.
  4. Земете од бисквитите, потопете ги во кафе и наредете ги врз филот.
  5. Постапката повторувајте ја додека ги потрошите обландите.
  6. На крајот целата обланда премачкајте ја со глазура од чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: