Рецепти
Омлет со буковка
Рецепт за вкусен вегетаријански појадок
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 )
Буковка (печурка)(200 Грама)
Рендан пармезан(2 Супени лажици)
Кромид(1 Главица)
Маргарин(60 Грама)
Свеж магдонос(1 Китка)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Кромидот исечкајте го ситно и динстајте го на една лажица маргарин, потоа додајте ја буковката исечена на крупни парчиња и динстајте ги заедно.
- Кога ќе омекнат печурките и кога ќе испари водата, додајте сол, маргарин, па потоа тргнете ги од оган.
- Во посебен сад разматете 3 јајца и 3 жолчки, додајте пармезан, сечкан магдонос, сол и бибер и изматен шлаг од 3 белки.
- Во масата додајте ги буковките и на загреано масло направете го омлетот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во