Рецепти
Омлет со буковка Ана Ѓорова

Рецепт за вкусен вегетаријански појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Буковка (печурка)(200 Грама)

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Маргарин(60 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и динстајте го на една лажица маргарин, потоа додајте ја буковката исечена на крупни парчиња и динстајте ги заедно.
  2. Кога ќе омекнат печурките и кога ќе испари водата, додајте сол, маргарин, па потоа тргнете ги од оган.
  3. Во посебен сад разматете 3 јајца и 3 жолчки, додајте пармезан, сечкан магдонос, сол и бибер и изматен шлаг од 3 белки.
  4. Во масата додајте ги буковките и на загреано масло направете го омлетот.

 

Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: