Рецепти
Омлет со буковка Ана Ѓорова

Рецепт за вкусен вегетаријански појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Буковка (печурка)(200 Грама)

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Маргарин(60 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и динстајте го на една лажица маргарин, потоа додајте ја буковката исечена на крупни парчиња и динстајте ги заедно.
  2. Кога ќе омекнат печурките и кога ќе испари водата, додајте сол, маргарин, па потоа тргнете ги од оган.
  3. Во посебен сад разматете 3 јајца и 3 жолчки, додајте пармезан, сечкан магдонос, сол и бибер и изматен шлаг од 3 белки.
  4. Во масата додајте ги буковките и на загреано масло направете го омлетот.

 

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: