Рецепти
Омлет со буковка Ана Ѓорова

Рецепт за вкусен вегетаријански појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Буковка (печурка)(200 Грама)

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

Кромид(1 Главица)

Маргарин(60 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и динстајте го на една лажица маргарин, потоа додајте ја буковката исечена на крупни парчиња и динстајте ги заедно.
  2. Кога ќе омекнат печурките и кога ќе испари водата, додајте сол, маргарин, па потоа тргнете ги од оган.
  3. Во посебен сад разматете 3 јајца и 3 жолчки, додајте пармезан, сечкан магдонос, сол и бибер и изматен шлаг од 3 белки.
  4. Во масата додајте ги буковките и на загреано масло направете го омлетот.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: