Рецепти
Омлет со месо и грашак Ана Ѓорова

Вкусен појадок. Послужете го со чаша ладен цеден сок од овошје.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Компир(1 )

Грашок(100 Грама)

Мисиркино месо(чадено 100 грама )

Јајце(4 )

Сол

Бибер

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Кромидот ситно се сечка, компирот се ренда, па потоа заедно се пржат во масло во една поголема тава.
  2. Во меѓувреме во друг сад се обарува грашокот.
  3. Мисиркиното месо (чадено) се сече на коцки и се додава во тавата со кромид и компир, па заедно кратко се пропржуваат.
  4. Потоа во тавата се додава и сварениот грашак, а на крај се додаваат јајцата (претходно изматени со виљушка со зачините).
  5. Омлетот се вади од тавата кога јајцата ќе бидат испржени и се послужува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: