Рецепти
Ориз и леќа со кари сос Ана Ристеска

Нов начин за подготовка на леќата во вкусна комбинација со ориз и кари

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кромид(1/2 )

Кари во прав(1 Супена лажица)

Црвена леќа(3/4 Чаша)

Ориз(1 Чаша)

Бистра зеленчукова супа(3 Чаши)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тавче загејте го маслиновото масло.
  2. Ставете го исечканиот кромид и гответе го 3-5 минути додека не стане малку кафен по краевите.
  3. Додајте го карито и гответе уште една минута.
  4. Додајте ја супата или водата и кога ќе почне да врие додајте ги оризот и леќата.
  5. Намалете ја температурата, покријте го тавчето и оставете да се вари 20 минути додека течноста не се апсорбира. Зачинете со сол и бибер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: