Рецепти
Ориз и леќа со кари сос Ана Ристеска

Нов начин за подготовка на леќата во вкусна комбинација со ориз и кари

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кромид(1/2 )

Кари во прав(1 Супена лажица)

Црвена леќа(3/4 Чаша)

Ориз(1 Чаша)

Бистра зеленчукова супа(3 Чаши)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тавче загејте го маслиновото масло.
  2. Ставете го исечканиот кромид и гответе го 3-5 минути додека не стане малку кафен по краевите.
  3. Додајте го карито и гответе уште една минута.
  4. Додајте ја супата или водата и кога ќе почне да врие додајте ги оризот и леќата.
  5. Намалете ја температурата, покријте го тавчето и оставете да се вари 20 минути додека течноста не се апсорбира. Зачинете со сол и бибер.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: