Рецепти
Ориз и леќа со кари сос Ана Ристеска

Нов начин за подготовка на леќата во вкусна комбинација со ориз и кари

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Кромид(1/2 )

Кари во прав(1 Супена лажица)

Црвена леќа(3/4 Чаша)

Ориз(1 Чаша)

Бистра зеленчукова супа(3 Чаши)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тавче загејте го маслиновото масло.
  2. Ставете го исечканиот кромид и гответе го 3-5 минути додека не стане малку кафен по краевите.
  3. Додајте го карито и гответе уште една минута.
  4. Додајте ја супата или водата и кога ќе почне да врие додајте ги оризот и леќата.
  5. Намалете ја температурата, покријте го тавчето и оставете да се вари 20 минути додека течноста не се апсорбира. Зачинете со сол и бибер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: