Рецепти
Ориз салата Ана Ѓорова

Салата од ориз, туна и зеленчук што претставува лесен и брз оброк, а во исто време и многу вкусен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(280 Грама)

Домат(300 Грама)

Пченка во конзерва(200 Грама)

Морков(2 )

Туна во конзерва(250 Грама)

Рукола(1 Китка)

Марула(100 Грама)

Зелени маслинки(150 Грама)

Босилек(1 Китка)

Маслиново масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Оризот сварете го во тенџере со вода и лажица масло, исцедете го и оставете го настрана да се олади.
  2. Во меѓувреме измијте ги доматите, исечете ги на парчиња и измешајте ги во сад со босилекот, сол и масло.
  3. По половина час, во садот со доматите додајте ги пченката, туната и ренданите моркови.
  4. Измешајте ги состојките, додајте ја сечканата марула, маслинките и оризот.
  5. Повторно измешајте, ставете ја салатата малку во фрижидер пред послужување.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: