Рецепти
Ориз салата Ана Ѓорова

Салата од ориз, туна и зеленчук што претставува лесен и брз оброк, а во исто време и многу вкусен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(280 Грама)

Домат(300 Грама)

Пченка во конзерва(200 Грама)

Морков(2 )

Туна во конзерва(250 Грама)

Рукола(1 Китка)

Марула(100 Грама)

Зелени маслинки(150 Грама)

Босилек(1 Китка)

Маслиново масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Оризот сварете го во тенџере со вода и лажица масло, исцедете го и оставете го настрана да се олади.
  2. Во меѓувреме измијте ги доматите, исечете ги на парчиња и измешајте ги во сад со босилекот, сол и масло.
  3. По половина час, во садот со доматите додајте ги пченката, туната и ренданите моркови.
  4. Измешајте ги состојките, додајте ја сечканата марула, маслинките и оризот.
  5. Повторно измешајте, ставете ја салатата малку во фрижидер пред послужување.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: