Рецепти
Ориз салата Ана Ѓорова

Салата од ориз, туна и зеленчук што претставува лесен и брз оброк, а во исто време и многу вкусен

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(280 Грама)

Домат(300 Грама)

Пченка во конзерва(200 Грама)

Морков(2 )

Туна во конзерва(250 Грама)

Рукола(1 Китка)

Марула(100 Грама)

Зелени маслинки(150 Грама)

Босилек(1 Китка)

Маслиново масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Оризот сварете го во тенџере со вода и лажица масло, исцедете го и оставете го настрана да се олади.
  2. Во меѓувреме измијте ги доматите, исечете ги на парчиња и измешајте ги во сад со босилекот, сол и масло.
  3. По половина час, во садот со доматите додајте ги пченката, туната и ренданите моркови.
  4. Измешајте ги состојките, додајте ја сечканата марула, маслинките и оризот.
  5. Повторно измешајте, ставете ја салатата малку во фрижидер пред послужување.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: