Рецепти
Ориз со пилешки џигер Ана Ѓорова

Брз и вкусен ручек за љубителите на оризот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(400 Грама)

Пилешки џигер(200-300 Грама)

Кромид(1 Главица)

Магдонос(1 Китка)

Жалфија(2 Листови)

Пилешка супа(или друга од месо, околу 1 литар )

Рендан кашкавал

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Исечкајте го кромидот и пропржете го со неколку лажици маслиново масло и листенца жалфија.
  2. Откако кромидот убаво ќе омекне, додајте ги пилешките џигери претходно ситно исечкани и пропржете ги кратко.
  3. Додајте го оризот и убаво мешајте. Зачинете со сол и бибер и пропржете ја смесата додека убаво се изедначат состојките.
  4. Потоа налијте топла пилешка супа (околу 1 литар) и гответе го оризот 15-20 минути на силен оган. Оризот не треба премногу да омекне, а доколку не е варен, а течноста испари, додајте уште по потреба.
  5. Тргнете од оган, додајте сечкан магдонос и рендан кашкавал, повторно покријте го оризот со капак и оставете го неколку минути покриен пред да го сервирате.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: