Рецепти
Ориз со шампињони Ана Ѓорова

Вкусен рецепт за ориз со динстани шампињони и кисела павлака

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(1 Чаша)

Свежи шампињони(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Кисела павлака(4 Супени лажици)

Путер(1 Супена лажица)

Црвен пипер

Магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно и пржете го на врел путер. Потоа додајте ги шампињоните исечкани на листови и динстајте ги заедно со повремено додавање по малку вода.
  2. Откако печурките ќе омекнат додајте малку црвен пипер, ориз и уште малку динстајте ги.
  3. Кога оризот е полуварен, додајте му павлака, а потоа зачинете го со сол, бибер и со сечкан магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: