Рецепти
Ориз со златна мешавина Ана Ѓорова

Брза и лесна вечера од ориз, пченка, грашак и моркови. Предлог: послужете со месо или пак во комбинација со салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(2 Чаши)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Бибер(2 Супени лажици)

Сол(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Масло(2 Супени лажици)

Вода(3 Чаши)

Златна мешавина(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во голема, округла тава ставете масло и пропржете го оризот со 1 главица кромид. Додајте црвен пипер, сол и бибер, пржете и мешајте додека оризот не омекне.
  2. Додајте ја златната мешавина од морков, грашак и пченка во тавата, промешајте и додајте околу 2 – 3 чаши вода (да биде над оризот) и динстајте на тивок оган околу половина час додека не испари водата.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: