Рецепти
Ориз со златна мешавина Ана Ѓорова

Брза и лесна вечера од ориз, пченка, грашак и моркови. Предлог: послужете со месо или пак во комбинација со салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(2 Чаши)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Бибер(2 Супени лажици)

Сол(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Масло(2 Супени лажици)

Вода(3 Чаши)

Златна мешавина(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во голема, округла тава ставете масло и пропржете го оризот со 1 главица кромид. Додајте црвен пипер, сол и бибер, пржете и мешајте додека оризот не омекне.
  2. Додајте ја златната мешавина од морков, грашак и пченка во тавата, промешајте и додајте околу 2 – 3 чаши вода (да биде над оризот) и динстајте на тивок оган околу половина час додека не испари водата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: