Рецепти
Ориз со златна мешавина Ана Ѓорова

Брза и лесна вечера од ориз, пченка, грашак и моркови. Предлог: послужете со месо или пак во комбинација со салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(2 Чаши)

Црвен пипер(2 Супени лажици)

Бибер(2 Супени лажици)

Сол(1 Супена лажица)

Кромид(1 Главица)

Масло(2 Супени лажици)

Вода(3 Чаши)

Златна мешавина(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во голема, округла тава ставете масло и пропржете го оризот со 1 главица кромид. Додајте црвен пипер, сол и бибер, пржете и мешајте додека оризот не омекне.
  2. Додајте ја златната мешавина од морков, грашак и пченка во тавата, промешајте и додајте околу 2 – 3 чаши вода (да биде над оризот) и динстајте на тивок оган околу половина час додека не испари водата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: