Рецепти
Овошна салата во ананас Ана Ѓорова

Вистинско овошно доживување – преполовен ананас богат со овошни плодови и интересен прелив

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ананас(2 )

Бадеми(30 Грама)

Портокал(2 )

Банана(1 )

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Сок од портокал(1 Супена лажица)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

Рум(2 Супени лажици)

Чоколаден прелив(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Употребете готови бадеми – излупени и исечкани, во спротивно излупете ги и исечкајте ги на листови, а потоа во тава без масло кратко пропржете ги колку да добијат светлокафена боја. Ставете ги во сад настрана и оставете да се оладат.
  2. Употребете 2 помали ананаси, преполовете ги по должина заедно со зелениот дел.
  3. Месестиот дел од внатрешноста издлабете го со тоа што ќе оставите 2 см на краевите.
  4. Издлабениот дел од ананасот исечкајте го на парчиња и оставете го настрана.
  5. Во подлабок сад излупете ги портокалите и бананите и исечете ги на парчиња.
  6. Додајте сок од лимон врз портокалите и бананите и измешајте. Додајте го месестиот дел од ананасот кој претходно ги исечкавте на парчиња и повторно промешајте.
  7. Во друг сад измешајте го сокот од портокал, јаворовиот сируп и румот, а потоа додајте врз салатата.
  8. Смесата од овошната салата и преливот распоредете ја во преполовените ананаси.
  9. На крај, додајте чоколаден прелив и наросете со бадемите. Уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: