Рецепти
Овошна салата Ана Ѓорова

Нискокалоричен здрав појадок или ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(4 )

Праска(4 )

Јаболко(4 )

Кајсија(8 )

Цреши(150 Грама)

Шеќер(4 Супени лажици)

Бело вино(50 Милилитри)

Мармалад од кајсии(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Измијте го овошјето, излупете го и исечкајте го на ситни коцкички.
  2. На црешите извадете им ги семките, и во еден длабок сад измешајте ги наизменично сите видови овошја.
  3. Направете го преливот за овошната салата: шеќерот стопете го во тенџере во малку вода, оставете го малку да згусне, па додајте ги мармаладот и виното.
  4. Добиениот сируп прелијте го во овошната салата, измешајте и ставете ја во фрижидер да се олади пред да ја послужите.
  5. Сервирајте во украсни чаши и може да им ставите шлаг по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: