Рецепти
Палачинки од хељда (хроно) Ана Ѓорова

Здрави палачинки со прелив од чоколадо и малини во кои ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Брашно од елда(10 Супени лажици)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Газирана вода(1/2 Чаша)

Вода(1/2 Чаша)

Бадемово млеко(1/2 Чаша)

Сол(малку )

Чоколадо од какао(100 Грама)

Малини(2 Шаки)

Кокосово масло(1 Супена лажица)

Агаве сируп(или стевија Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад изматете ги јајцата, додајте го брашното, водата и бадемовото млеко.
  2. На крајот измешајте ги и маслиновото масло и солта.
  3. Изматете смеса за палачинки, па пржете ги од двете страни.
  4. Кога ќе бидат готови, во сад растопете го чоколадото со кокосовото масло.
  5. На крајот ставете ги малините и малку стевија. Наместо стевија може да користите агаве сируп.
  6. Премачкајте ги палачинките со кремот од чоколадо и малини и послужете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: