Рецепти
Палачинки од компир Ана Ристеска

Полски рецепт кој е многу вкусен и едноставен.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(750 Грама)

Јајце(4 )

Презла(1/2 Чаша)

Брашно(2 Кафени лажици)

Кромид(1 Главица)

Лук(2-3 Чешниња)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

Брашно(2 Кафени лажици)

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Измијте го компирот, излупете го, потоа пак измијте го, па изрендајте го од крупната страна на рендето.
  2. Изрендајте го и кромидот, додајте го лукот и останатите состојки и измешајте ги. Додајте ги и зачините.
  3. На тава загрејте го маслото и со лажица ставајте од смесата мали палачинки кои се пржат по 2-3 минути од секоја страна да имаат златна боја.
  4.  Се сервираат топли, а може да ги поросите со пармезан.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: