Рецепти
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид Ана Ѓорова

Вкусен мексикански рецепт за солени палачинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Јогурт(1 Чаша)

Брашно(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Коријандер(1/4 Чаша)

Млад кромид(1/3 Чаша)

Масло(2 Супени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/2 Кафена лажица)

Чили пиперка(1 )

Пченкарно брашно(1/3 Чаша)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Пченка(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во сад измешајте ги белото брашно со сода бикарбона, прашак за печиво, сол и шеќер. Измешајте и додајте го и пченкарното брашно.
  2. Јајцето изматете го во друг сад со јогуртот, претходно варените зрна пченка, исечканите коријандер и млад кромид, сечканата чили пиперка (по желба) и маслото. Убаво соединете и промешајте ги со смесата од брашно.
  3. Намастена тава ставете ја на силен оган. Кога ќе се загрее маслото, со поголема лажица земете дел од смесата и пржете ја од едната страна. Кога палачинката ќе добие убава, кафена боја, превртете ја и пржете ја од другата страна.
  4. Постапката повторете ја додека не ја потрошите смесата, а готовите палачинки сервирајте ги со мед или со павлака по вкус.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: