Рецепти
Палачинки со месо и зеленчук Ана Ѓорова

Домашни палачинки за едноставен ручек кога немате идеја што да подготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3-4 )

Брашно(10 Супени лажици)

Газирана вода(по потреба )

Мешано мелено месо(500 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Рендан морков(3-4 )

Кинеска зелка(200 Грама)

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Изматете ги јајцата заедно со брашното и со газирана вода по потреба за да добиете смеса за палачинки. Оставете да отстои неколку минути, па во тава со масло пржете палачинки.
  2. Пржените палачинки оставете ги да се оладат, па една по една ставете ги на рамна површина.
  3. Во меѓувреме подгответе го филот: во тава загрејте масло и ставете го кромидот да се пропржи, па додајте го меленото месо и пржете го со мешање.
  4. Потоа додајте ги ренданите моркови, ренданата кинеска зелка и зачинете со бибер и вегета по вкус. Пржете додека зеленчукот омекне.
  5. На еден крај од палачинките се става фил, па се виткаат во форма на пирошка. Послужете ги палачинките со соја сос, павлака или со домашен кечап и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: