Рецепти
Палачинки со пилешко месо во рерна Ана Ѓорова

За овој рецепт, треба да имате претходно подготвени палачинки и сварено пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палачинки(12 )

Пилешки гради(500 Грама)

Јајце(2 )

Павлака(7 Супени лажици)

Несолен путер(50 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Презла(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Пилешкото месо исечете го на коцки.
  2. Одвојте ги жолчките во еден сад, а во друг белките кои ќе ги измиксирате во цврста пена.
  3. Во изматените жолчки ставете го иситнетото месо и две палачинки иситнети на тенки ленти.
  4. Потоа додајте павлака, сол и бибер, и цврстата пена од белките, па нежно измешајте го филот.
  5. Секоја палачинка наполнете ја со филот и виткајте ги во подебели ролни.
  6. Кога ќе ви бидат спремни палачинките, наредете ги во сад за печење кој претходно ќе го премачкате со растопен путер.
  7. Наредените палачинки прелијте ги со мешавина од 4 лажици павлака, презла и растопен путер.
  8. Печете на 180 степени околу 20 минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: