Рецепти
Палачинки со пилешко месо во рерна
За овој рецепт, треба да имате претходно подготвени палачинки и сварено пилешко месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Палачинки(12 )
Пилешки гради(500 Грама)
Јајце(2 )
Павлака(7 Супени лажици)
Несолен путер(50 Грама)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
Презла(2 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Пилешкото месо исечете го на коцки.
- Одвојте ги жолчките во еден сад, а во друг белките кои ќе ги измиксирате во цврста пена.
- Во изматените жолчки ставете го иситнетото месо и две палачинки иситнети на тенки ленти.
- Потоа додајте павлака, сол и бибер, и цврстата пена од белките, па нежно измешајте го филот.
- Секоја палачинка наполнете ја со филот и виткајте ги во подебели ролни.
- Кога ќе ви бидат спремни палачинките, наредете ги во сад за печење кој претходно ќе го премачкате со растопен путер.
- Наредените палачинки прелијте ги со мешавина од 4 лажици павлака, презла и растопен путер.
- Печете на 180 степени околу 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во