Рецепти
Палачинки со пилешко месо во рерна Ана Ѓорова

За овој рецепт, треба да имате претходно подготвени палачинки и сварено пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палачинки(12 )

Пилешки гради(500 Грама)

Јајце(2 )

Павлака(7 Супени лажици)

Несолен путер(50 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Презла(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Пилешкото месо исечете го на коцки.
  2. Одвојте ги жолчките во еден сад, а во друг белките кои ќе ги измиксирате во цврста пена.
  3. Во изматените жолчки ставете го иситнетото месо и две палачинки иситнети на тенки ленти.
  4. Потоа додајте павлака, сол и бибер, и цврстата пена од белките, па нежно измешајте го филот.
  5. Секоја палачинка наполнете ја со филот и виткајте ги во подебели ролни.
  6. Кога ќе ви бидат спремни палачинките, наредете ги во сад за печење кој претходно ќе го премачкате со растопен путер.
  7. Наредените палачинки прелијте ги со мешавина од 4 лажици павлака, презла и растопен путер.
  8. Печете на 180 степени околу 20 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: