Рецепти
Пармезан тиквички и пченка Ана Ристеска

Зеленчуков ручек кој ќе го подготвите за 10 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Тиквичка(4 )

Пченка во конзерва(1 Чаша)

Сув босилек(1/4 Кафена лажица)

Суво оригано(1/4 Кафена лажица)

Сушен темјан(1/4 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Свеж сок од лимета

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Загрејте го маслиновото масло на тавче и ставете го лукот. Пропржете го една минута.
  2. Потоа додајте ги исечканите тиквички, пченката, босилок, оригано и темјан. Пржете 3-4 минути. Зачинете потоа со сол и бибер. Додајте го сокот од лимета и магдоност и послужете веднаш.
  3. Одозгора поросете со пармезан.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: