Рецепти
Пармезан тиквички и пченка Ана Ристеска

Зеленчуков ручек кој ќе го подготвите за 10 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Тиквичка(4 )

Пченка во конзерва(1 Чаша)

Сув босилек(1/4 Кафена лажица)

Суво оригано(1/4 Кафена лажица)

Сушен темјан(1/4 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Свеж сок од лимета

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Загрејте го маслиновото масло на тавче и ставете го лукот. Пропржете го една минута.
  2. Потоа додајте ги исечканите тиквички, пченката, босилок, оригано и темјан. Пржете 3-4 минути. Зачинете потоа со сол и бибер. Додајте го сокот од лимета и магдоност и послужете веднаш.
  3. Одозгора поросете со пармезан.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: