Рецепти
Паштета од пастрмки (посно)
Намазот послужете го со потпечен леб како предјадење или лесна вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пастрмка(2 Килограми)
Целер(1 )
Кромид(1 Главица)
Лук(1 Главица)
Маргарин(250 Грама)
Вода(1/2 Чаша)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 3 и пол часа
- Рибата исчистете ја и исечете ја на поголеми парчиња. Исчистете го лукот, а целерот и кромидот исечете ги на поголеми парчиња.
- Сето тоа со зачините (без сенфот, биберот и магдоносот) ставете го во експрес лонец и на тивок оган варете го 3 часа. Може да додадете и уште зеленчук по желба (комплет зеленчук за супа).
- Потоа смесата малку испасирајте ја, па измиксирајте ја. Додајте малку сенф и бибер по вкус. По потреба ставете сол, посипете со ситно сечкан магдонос и украсете со маслинки.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во