Рецепти
Паштета од пастрмки (посно) Ана Ѓорова

Намазот послужете го со потпечен леб како предјадење или лесна вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(2 Килограми)

Целер(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Главица)

Маргарин(250 Грама)

Вода(1/2 Чаша)

Сечкан магдонос

Сенф

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 и пол часа

  1. Рибата исчистете ја и исечете ја на поголеми парчиња. Исчистете го лукот, а целерот и кромидот исечете ги на поголеми парчиња.
  2. Сето тоа со зачините (без сенфот, биберот и магдоносот) ставете го во експрес лонец и на тивок оган варете го 3 часа. Може да додадете и уште зеленчук по желба (комплет зеленчук за супа).
  3. Потоа смесата малку испасирајте ја, па измиксирајте ја. Додајте малку сенф и бибер по вкус. По потреба ставете сол, посипете со ситно сечкан магдонос и украсете со маслинки.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: